Dragi clienți, Standartpark devine Vodaland! Aceleași produse de calitate sub un alt nume. Până la lichidarea stocului actual, încă veți găsi sigla Standartpark pe produsele noastre.
Stațiile de epurare ape menajere uzate VODALAND, tip Organic Base, sunt produse în Ucraina la uzina din or. Cercas denumită FIBERIKA LCC.
Procesul de producere al stațiilor de epurare se execută la linii performante și moderne, controlul proceselor interioare de producție este confirmat prin certificatul  EN ISO 9001:2018 Quality management systems.
Corpul stațiilor de epurare ape menajere uzate, tip Organic Base, este fabricat din Poliesteri Armați cu Fibră din Sticlă (PAFS). Datorită acestui fapt, instalțiile sunt 100% ermetice și nu permit infiltrarea sau exfiltrarea apelor din/în instalație în mediul înconjurător. Durata de viață a materialului PAFS este de peste 50 ani, iar caracteristicile materialului Poliesteri Armați cu Fibră din Sticlă sunt unele din cele mai performante la ziua actuală.
Stațiile de epurare ape menajere uzate VODALAND, tip Organic Base, sunt concepute pentru a epura apele menajere uzate cu debite de la 0,6 m3/24 ore pînă la 7,5 m3/24 ore.
Stațiile de epurare ape menajere uzate VODALAND, tip Organic Base sunt formate din 6 camere de epurare avansată:
А.І - camera nr.1 de omogenizare (și separare a grăsimilor în concentrații reduse la intrare *), А.ІІ - camera nr.2 decantor primar; В.І - camera nr.3 bioreactor biologic, В.ІІ - camera nr.4 bloc-filtru biologic; С.І - camera nr.5 decantor secundar; С.ІІ - camera nr.6 a apei epurate. 1 – corpul instalației ; 2.1/2.2 – conducte intrare/ieșire; 4 – bioreactor tip disc; 6 – air-lift.
* - concentrația grăsimilor la intrare in stația de epurare nu trebuie să depășeasca  30,0mg/l , în cazul depășirii acestei concentrații se recomandă instalarea unui  Separator de Grăsimi.
       Procesul de epurare a apelor menajere uzate decurge gravitațional în instalație, astfel nu sunt incluse în constructivul interior al instalațiilor unele pompe sau alte utilaje electrice care contactează cu mediul agresiv/umed din interiorul stației de epurare.
        Stațiile de epurare biologică ape menajere uzate VODALAND, tip Organic Base, pot fi dotate cu sisteme de dezinfectare a apelor epurate la ieșirea din instalație. Această condiție este obligatorie atunci cînd reversarea apelor epurate se face în emisare (rîu, lac), înfiltrare în sol sau se prevede folosirea apelor epurate pentru irigare.
ATENȚIE sub irigare se subînțelege doar irigarea gazonului (a ierbei). În cazul dat gazonul se poate iriga odată cu apa epurată, iar următoarele 2 ori cu apă curată din rețea de alimentare cu apă! Nu se permite irigarea grădinilor în care se cresc legume sau fructe! Acest fapt se explică prin ceia că la ieșire din stația de epurare, apa epurată mai conține unele concentrații de contaminanți, care la reversarea în emisare (rîu, lac) se dezolvă cu apele acestora și nu dăunează la direct mediul. În cazul infiltrării în sol, apele epurate trec o filtrare adaugătoare prin straturile solului, care la rîndul său reprezintă un filtru natural. În cazul irigării grădinilor în care se cresc legume sau fructe, toți contaminanții ajung direct pe produse care se vor consuma de oameni și/sau animale, iar acest lucru este inacceptabil!
Cea mai efectivă metodă de dezinfectare este cu utilizarea razelor ultraviolete. Stațiile de epurare ape menajere uzate VODALAND, tip Organic Base, pot fi dotate în interior sau la exterior (într-un cămin separat) cu sistemul de dezinfectare cu raze UV.
Instalarea interioară a sistemului de dezinfectare cu raze UV permite economisirea spațiului alocat pentru stația de epurare, iar în cazul instalării sisitemului de dezinfectare la exterior este necesar de un spațiu adaugător pentru căminul subteran în care se va monta utilajul de dezinfectare a apelor epurate.
Metoda de dezinfecatare cu raze UV corespunde Normativului în construcții NCM G.03.01:2017 și se consideră ce mai efectivă metodă din cauza neîmplicării factorului uman, în comparație cu alte metode de dezinfectare (clor, sau alți reactivi cu conținut de clor) care necesită un control de dozare corectă a acestor materiale dezinfectante și adesea ori și instalații costisitoare.
Timpul de bună și eficientă funcționare a lămpilor cu raze UV este de 10000 ore (417 zile) sau 1000 de porniri/opriri.
Stațiile de epurare VODALAND sunt certificate în Republica Moldova prin Evaluare tehnică Nr.02/11-032:2023 Stații de epurare biologica ape menajere și de producere tip ECO, SBR, CAS și MBBR, marca VODALAND” , care include în componența sa AVIZ SANITAR și AVIZ ECOLOGIC pentru aceste produse.
Date tehnice:
  • Alimentare rețea – 220V;
  • Nivel de zgomot la funcționarea instalației – 40-55 dB (ziua), 40-45 dB (noaptea);
  • Metoda de instalare a compresorului – în constructivul stației de epurare pe partea de sus a capacului de acces; alaturi de stația de epurare într-un dulap separat;
  • Material corp instalație – poliesteri armați cu fibră de sticlă (PAFS);
  • Garanție pentru partea electrică a instalației – 12 luni din data facturarii.
  • Vidanjarea instalației – minim odată la 6 luni, sau conform pașaportului instalației;
  • Instalarea instalației – subterană, conducta de intrare necesită a fi instalată sub cota de îngheț. În dependență de cota de intrare a țevii în stația de epurare biologică, se dimensionează înalțimea totală a instalației.                                                                                                                                                                                                                                
Variante de fabricație:
– cu panou de automatizare care se montează în apropierea stației de epurare biologică;
– cu panou de atomatizare care se montează în compartimentul gurii de acces al stației de  epurare.
Alte articole
Calitatea produselor Vodaland – o regăsiți în Evaluarile Tehnice reînoite/prelungite.
07-05-2024
Articole
Calitatea produselor Vodaland – o regăsiți în Evaluarile Tehnice reînoite/prelungite.
Află mai multe
Capace cu montaj ascuns UNIFILL
12-02-2024
Articole
Capace cu montaj ascuns UNIFILL
Află mai multe
Prima stație de pompare Vodaland canalizare, instalată în Bălți, Moldova!
28-02-2018
Articole
Prima stație de pompare Vodaland canalizare, instalată în Bălți, Moldova!
Află mai multe
NOU! Statii de epurare ape uzate - RAINPARK în Moldova.
12-01-2018
Articole
NOU! Statii de epurare ape uzate - RAINPARK în Moldova.
Află mai multe
Gama noua rigole Vodaland în Moldova
15-11-2016
Articole
Gama noua rigole Vodaland în Moldova
Află mai multe