Dragi clienți, Standartpark devine Vodaland! Aceleași produse de calitate sub un alt nume. Până la lichidarea stocului actual, încă veți găsi sigla Standartpark pe produsele noastre.
Articole

Prima stație de pompare Vodaland canalizare, instalată în Bălți, Moldova!

Prima stație de pompare Vodaland canalizare, instalată în Bălți, Moldova! Grigorov Anatol
Prima stație de pompare Vodaland canalizare, instalată în Bălți, Moldova! 28-02-2018
Prima stație de pompare Vodaland canalizare, instalată în Bălți, Moldova! 10817

La finalul anului 2017, a fost dată în exploatare prima stație de pompare canalizare RAINPARK, instalată în mun. Bălți, Republica Moldova!

Necesitatea stației de pompare a fost dictată de cerințele proiectului, care prevedea conectarea la canalizare a persoanelor care locuiesc pe str. Caracebanu din mun. Bălți. Apele menajere uzate, conform proiectului, necesită a fi aduse la stația de epurare orășenească care se află la 200 metri distanță și este amplasată la o cotă mai înaltă decât str. Caracebanu, deci scurgerea gravitațională nu permitea aducerea apelor menajere uzate la stația de epurare a orașului.

Ca soluție în așa cazuri se folosesc stații de pompare canalizare SPC, care pot pompa apele menajere uzate, sau și apele meteorice, la distanțe lungi și asigură ridicarea lichidelor pompate la cotele necesare.

În cazul dat, situația pe șantier se complica prin prezența apelor freatice ridicate care impiedicau mult mersul ritmului lucrărilor, și care erau permanent pompate.

Stația de pompare canalizare (SPC), este fabricată din PAFS (poliesteri armați cu fibră de sticlă), material care asigură 100% ermeticitatea și are durată de viață de minim 50 ani! Pentru condițiile prezente la șantier - ermeticitatea este cel mai important criteriu!

Stația de pompare, cu diametru 1600mm și înălțimea de 3800mm, s-a instalat într-un burlan de beton cu un diametru mai mare decât al stației, iar golurile au fost turnate cu beton. Astfel s-a asigurat ca stația de pompare în urma prezenței apelor freatice ridicate să nu iasă la suprafață, fiind mai ușoară!

După ce a fost instalat corpul stației de pompare, s-a trecut la dotarea stației cu pompe și echipamentul de automatizare a procesului de funcționare a stației de pompare canalizare. S-au instalat 2 pompe marca GRUNDFOS care sânt dotate cu tocatoare pentru a toca fracții mari, ce pot pătrunde în stația de pompare. S-au instalat plutitoarele de nivel în interiorul stației de pompare care, împreună cu pompele, s-au conectat la dulapul de comandă ce are rolul de a dirija procesul automatizat de funcținare a stației de pompare, în dependență de nivelul aflat în interiorul stației de pompare.

Astfel, compania SRL Danlevita, împreună cu suportul tehnic la instalare și punere în funcțiune din partea specialiștilor companiei noastre, a finisat lucrările de conectare la canalizare a locuitorilor din mun. Bălți!

Managerii companiei SRL Vamora Grup  vă pot ajuta cu alegerea economico-corectă a stației de pompare canalizare și dotarea acestei conform cerințelor proiectului.

Totodată vă putem asigura livrarea stației de pompare la șantier!

Alte articole
NOU! Statii de epurare ape uzate - RAINPARK în Moldova.
12-01-2018
Articole
NOU! Statii de epurare ape uzate - RAINPARK în Moldova.
Află mai multe
Gama noua rigole Vodaland în Moldova
15-11-2016
Articole
Gama noua rigole Vodaland în Moldova
Află mai multe